NASA otkrila 1.000 opasnih asteroida! (VIDEO)

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA otkrila 1.000 opasnih asteroida! (VIDEO)

Astronom Amy Mainzer iz Jet Propulsion Laboratoryja u Kaliforniji objavila je juče na konferenciji Američke geofizičke unije da je popis dovršen i da je njime obuhvaćeno 93 posto potencijalno opasnih tela.

Kako da postanete astronaut (VIDEO)

Kada nebo poludi (VIDEO)

Uz pomoć NASA-inog teleskopa tim je pronašao i 20.500 manjih NEO-a.

Prethodna istraživanja su pokazala da se u blizini Zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kreće između 36.000 i 100.000 tela prečnika oko 100 metara. Naučnici ističu da uopšte nije pitanje hoće li, već samo kada će.

*Jedan asteroid ili kometa prečnika između pet i 10 km udario je u Zemlju pre nekih 65 miliona godina i pokrenuo klimatske promene koje su uzrokovale izumiranje dinosaurusa i drugih životinja.

*Da li ste znali da je otkrivena Zemlja 2.0?

(Tportal)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

NASA: 1.000 asteroida preti zemlji

Izvor: Blic, 09.Dec.2011

U relativnoj blizini Zemlje nalazi se oko 1.000 asteroida koji su dovoljno veliki da prouzrukuju veliku katastrofu na našoj planeti, objavila je NASA. ..Američki Kongres zadužio je NASU da prati sve asteroide koji mogu da budu opasni po Zemlju. Tako je nastao projekt "Safeguard". Pomoću teleskopa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.