NARUDŽBINE SAMO STIŽU: Rusija traži srpsko mleko!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Avg.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NARUDŽBINE SAMO STIŽU: Rusija traži srpsko mleko!

Rusko tržište, pored "feta" sira i mlečnih namaza, traži i sibirski sir za kuvanje "tvorog", sitni, manje slan sir za mešanje

Kragujevačka mlekara “Kuč” je za samo pet dana dobila 50 zahteva za saradnju od trgovinskih lanaca i fabrike za preradu mleka iz Rusije. Trenutno mogu da proizvedu 110 tona mlečnih proizvoda što nije ni približno dovoljno da se ispune zahtevi.

Rusko tržište traži, pored “feta” sira i mlečnih namaza, i sibirski sir >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za kuvanje “tvorog”, prenose “Večernje novosti”. Porodica Kuč se još davne 1992. godine počela baviti ovim privatnim biznisom. Uvođenjem HASAP standarda otvorila su im se i tržišta Makedonije, Crne Gore i BiH, ali i Rusije.

Firma je nedavno sklopila ugovor sa inostranim partnerom o kupovini nove linije za proizvodnju sira “tvorog”, sibirskog specijaliteta – sitnog, manje slanog sira za mešanje.

Foto: flickr/nist6dh

- Već ugovoren izvoz je uvećan za oko 100 odsto, pa nemamo kapacitete da odgovorimo na sve pristigle zahteve – kaže portparol kompanije Mirjana Dudić i dodaje da izvoz neće ostaviti srpsko tržište bez njihovih proizvoda.

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić razgovarao je sa menadžmentom najvećeg ruskog trgovinskog lanca “Tander-Magnit” o mogućnostima plasmana naših proizvoda, piše Kurir”.

 Pored voća i povrća, u ovoj kompaniji su zainteresovani i za uvoz neprehrambene robe, najviše veša visokog kvaliteta.

Foto: luminoglow.com.au

- Svi eventualni problemi biće rešavani kako bi srpski privrednici na najbolji način iskoristili šansu velikog ruskog tržišta. U Privrednoj komori počeo je da radi i Koordinacioni centar za podršku izvoznicima u Rusiju – rekao je Sertić.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.