NAPRAVIĆEMO NAJMODERNIJI Vučić o značaju projekta expo 2027.

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 23:31

"NAPRAVIĆEMO NAJMODERNIJI" Vučić o značaju projekta expo 2027.

Ne propustite obraćanje predsednika na prvom programu RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras se u emisiji "Takovska 10" na Prvom programu RTS dotakao i teme projekta "Expo 2027".

- Suština je sledeća. Ekspo nije samo Ekspo. Nije samo sajam, napravićemo najmoderniji. Mi pod Ekspom ne podrazumevamo izgradnju našeg severnog osmeha, to nema veze sa Ekspom. Nas će troškovi za Ekspo da izađu preko 2,5 milijarde, za izložbu. Sve ovo drugo što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pričao pruga Beograd - Niš, skoro 3 milijarde, sve je to deo Ekspa. Deo Ekspa je i pruga od aerodroma do Obrenovca preko Ekspa i Nacionalnog stadiona, i aerodrom u Nišu gde sad mi moramo da intervenišemo i uradimo kanalizaciju, da bismo mogli dalje da ulažemo, jer recimo aerodrom u Nišu sa 27.000 putnika, došao je ove godine do 448.000 putnika. Naše kompanije dobro rade, sve je to Ekspo. U Ekspo nam ulaze i mamografi i magnetne rezonance i porodilišta, u ovom trenutku u Srbiji imamo 57 porodilišta. Radovi su u Vranju, Prokuplju, Leskovcu i Novom Pazaru. Svih 57 ćemo da ili uradimo nova ili rekonstruišemo. Završava se Višegradska. Kad pričamo već o tome hoću da nam majke, koje treba da nam donesu decu, da imaju najbolje moguće uslove - rekao je Vučić.

- Time spasavamo živote ljudi, otvorite ih što pre. Hranitelji male Nađe znaju da će dete-leptir imati lek na godišnjem nivou. Mi smo jedna od 3 zemlje u Evropi koja to finansira. Dajte ljudi to da vidimo da dođu mamografi, imamo problem sa tim, to je moja muka. Moram da zovem svaki dan po 50 puta. Poslali smo u Kladovo 13.12. nije otvoreno, u Pirot nije otvoreno, Obrenovac nije otvoreno. Ima mnogo i tamo gde je otvoreno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.