NAPLATILI MU ČAK I SEČENJE SENDVIČA NA POLA: Pazite ako na ovom mestu tražite tu uslugu jer može dodatno da vas košta

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 20:21

NAPLATILI MU ČAK I SEČENJE SENDVIČA NA POLA: Pazite ako na ovom mestu tražite tu uslugu jer može dodatno da vas košta

Turista na jezeru Komo bio je iznenađen kada su mu naplatili i sečenje sendviča.

Jedan turista ostao je neprijatno iznenađen nakon što je dobio račun u jednom restoranu na jezeru Komo. Njemu su, naime, naplatili dva evra više zato što su mu sendvič koji je naručio presekli na pola.

Neimenovani muškarac, koji je u regiju jezera Komo stigao iz obližnjeg Milana, naručio je vegetarijanski sendvič punjen pomfritom u Pace baru.

Nakon što ga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pojeo, šokirao se kada je otkrio neželjeno povećanje cene na svom računu. Račun je podmirio bez pritužbe osoblju, ali je kasnije objavio negativnu recenziju na turističkom sajtu.

Nezadovoljni gost objasnio je da je naručio sendvič kako bi ga mogao podeliti sa prijateljem, ali nikada nisu zatražili da ga osoblje restorana preseče na pola.

- Neverovatno, ali istinito - napisao je muškarac uz fotografiju računa na sajtu, a preneli su mediji.

Na njemu se može videti da je cena sendviča 7,50 evra, kokakola košta 3,50 evra, voda 1,50 evra i espreso 1,20 evra, a tu je i sporna "diviso da meta", naknada za sečenje sendviča koja iznosi 2 evra.

Muškarac je restoranu dao jednu zvezdicu sajtu, što je ocena koja je daleko od prosečne četiri i po zvezdice - na temelju više od 100 recenzija.

Vlasnica restorana branila se kad su je pitali za spornu naknadu.

- Dodatni zahtevi imaju cenu - rekla je vlasnica Kristina Biaki za italijanske novine.

- Morali smo koristiti dva tanjira umesto jednog i vreme za njihovo pranje se udvostručuje, a zatim i dva podmetača. Nije to bio običan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga prepolovimo - kaže ona.

Takođe je napomenula da se kupac nije žalio niti dovodio u pitanje naplatu i pojasnila da bi uklonila naplatu s računa da se neko pobunio.

Ova praksa nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama u SAD-u, gde se ponekad naplaćuje deljenje obroka. Neki restorani u Njujorku čak i zabranjuju deljenje porcije.

Pošto je ova priča o iznenadnoj naknadi za uslugu postala viralna, sajt na kome je ostavljen komentar je bio prisiljen da pauzira recenzije za navedeni restoran, koji se našao na udaru ljutitih komentara.

- Zbog nedavnog događaja koji je privukao pažnjut medija i izazvao veliki broj recenzija koje ne opisuju iskustvo iz prve ruke, privremeno smo obustavili objavljivanje novih recenzija za ovaj objekat - navodi se na ovoj internet stranici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Turisti naplatili sečenje sendviča napola: "Dodatni zahtevi koštaju"

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 08:05

Turista u prestižnom italijanskom regionu jezera Komo bio je iznenađen nakon što je primetio na svom računu da mu je naplaćeno dodatnih dva evra u restoranu, zato što je sendvič presekao napola.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.