NAPAD NA NAFTNE CRPNE STANICE U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Na pomolu novo POSKUPLJENJE NAFTE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA NAFTNE CRPNE STANICE U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Na pomolu novo POSKUPLJENJE NAFTE

Bespilotne letelice napale su dve naftne crpne stanice u Saudijskoj Arabiji, izjavio je ministar energetike, industrije i mineralnih resursa Halid bin el Falih.

Novi napad usledio je ubrzo nakon što su jemenski Huti objavili da su ciljali nekoliko vitalnih tačaka u Saudijskoj Arabiji bespilotnim letelicama.

Prema rečima ministra, napad koji je doveo do požara na stanici broj 8 dogodio se u utorak između 6.00 i 6.30 sati po lokalnom vremenu.

Zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dalje napomenuo da će, uprkos incidentu, proizvodnja i izvoz saudijske nafte nastaviti "bez prekida“.

Crpne stranice koje su gađane iz dronova deo su velikog naftovoda kojim se transportuje gorivo od naftnih polja u istočnoj provinciji do luke Janbu na zapadnoj obali.

Incident se desio nekoliko dana nakon što su četiri tankera oštećena tokom navodnih sabotažnih napada u Persijskom zalivu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVI NAPAD U PERSIJSKOM ZALIVU: Iz dronova pogođene crpne stanice

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2019

Bespilotne letelice napale su dve naftne crpne stanice u Saudijskoj Arabiji, izjavio je ministar energetike, industrije i mineralnih resursa Halid bin el Falih Bespilotne letelice napale su dve naftne crpne stanice u Saudijskoj Arabiji, izjavio je ministar energetike, industrije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.