NALED podstiče društvenu odgovornost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALED podstiče društvenu odgovornost

Od osnivanja 2006. pa do danas, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je izrasla u najveću i najuticajniju privatno-javnu asocijaciju u zemlji koja okuplja preko 200 članova, među kojima su najuspešnije kompanije, opštine i nevladine organizacije.

NALED dodeljuje i sertifikate gradovima i opštinama koje imaju najbolje poslovno okruženje, a do sada je 31 lokalna samouprava dobila taj sertifikat.

Osim što su omogućile otvaranje novih radnih mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neke kompanije koje su dobile sertifikat NALED-a imaju obavezu i da budu društveno odgovorne.

Predsednik opštine Sremska Mitrovica Branislav Nedimović smatra da, osim otvaranja novih radnih mesta, svakako dobra strana dolaska stranih investitora je i ulaganje u projekte koje se tiču lokalne samouprave.

U NALED-u kažu da je njihov osnovni cilj unapređenje poslovanja stranih komapanija kod nas, a da su ulaganja komanija u projekte lokalne samouprave tek u začetku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.