NAJLEPŠI GRAD NA SVETU POČINJE DA NAPLAĆUJE ULAZ: Evo od čega zavise cene ulaznica i kakva je procedura, a kazne su PAPRENE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2023, 11:43

NAJLEPŠI GRAD NA SVETU POČINJE DA NAPLAĆUJE ULAZ: Evo od čega zavise cene ulaznica i kakva je procedura, a kazne su PAPRENE

Da li se ovo isplati turistima?

Svi turisti koji žele posetiti Veneciju, moraće da rezervišu ulaznicu unapred i plate svoj ulazak u grad po ceni koja će zavisiti od dužine planiranog zadržavanja. Od sledeće godine jednodnevni izleti u Veneciju, ulazak u njeno istorijsko jezgro, plaćaće se 5 evra po osobi po danu, objavilo je venecijansko Gradsko veće.

Ulaznice će se proveravati na pristupima koji se nalaze na glavnim tačkama grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Venecija je prvi grad na svetu koji će naplaćivati ulaz između 3 i 10 evra, u zavisnosti od dana boravka i broja ljudi koji ga posećuje. Ulaz neće plaćati stanovnici regiona Veneto i deca mlađa od šest godina. Kazna za turiste koji ne plate ulaz iznosiće do 300 evra.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u centru grada. Cilj je, kako je pojasnilo gradsko veće, podsticanje posetilaca da posećuju Veneciju u manje popularno doba godine kada će cena rezervacije biti manja.

Turistima koji dolaze na jednodnevne izlete bit će ponuđene i zamene za rezervacije. Moći će da ih zamene ili dobiju popust za ulaznice u muzeje. Tačan datum stupanja na snagu novog sistema biće objavljen narednih nedelja.

Rezervacija ulaska u grad će se obavljati putem aplikacije ili internet stranice. Tom prilikom će se dobijati QR kod koji će se koristiti za ulaz i prolazak kroz grad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.