NA OVU GRUPU GRAĐANA SU SVI ZABORAVILI, a i oni imaju pravo na 10.000 dinara državne pomoći

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 08:44

NA OVU GRUPU GRAĐANA SU SVI ZABORAVILI, a i oni imaju pravo na 10.000 dinara državne pomoći

Majke nisu jedine koje imaju pravo na novčanu pomoć od države!

Danas u ponoć je počelo prijavljivanje majki za državnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara za svako dete starosti do 16 godina.

Na linku ispod nalaze se sve potrebne informacije o proceduri prijavljivanja za ovu pomoć.

Do 20. septembra 2023. godine biće moguće prijaviti se za ovu pomoć, a svoj novac možete očekivati već 25. septembra, kad će početi isplaćivanje ove pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Samohrani očevi, osim pomenutih podataka, prilikom prijave će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

U ovom specifičnom slučaju, očevi ne moraju da podnose nikakvu dodatnu dokumentaciju prilikom prijavljivanja za pomoć!

Dovoljno je samo uneti sve osnovne podatke i vaša prijava će biti odobrena!

Očekuje se da će ovu pomoć države dobiti oko 1.000.190 dece. Kako je ranije najavljeno, za ovu svrhu će biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.