Muzejska igraonica o kulturi Slovaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2016, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzejska igraonica o kulturi Slovaka

Povodom izložbe "Iza gora i planina", Tri veka Slovaka u Vojodini, Pedagoška služba Muzeja Vojvodine organizuje danas u 11 časova, u Muzeju Vojvodine muzejsku igraonicu "Bila jednom jedna svadba, a u svadbi... mladoženja i mlada".

U okviru igraonice deca ce razgledati naznačenu izložbu i saznati: o kulturi i umetnosti, o tradicionalnim običajima, a posebno o svadbenim običajima Slovaka, o tome kako je Slovački narod dosao u Vojvodinu.

U kreativnom delu igraonice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << devojčice ce praviti nevestin venac od cveća a dečaci šešir sa pijerom (veštačkim cvetom), koje su mladenci nosili na svadbenoj svetkovini.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, pedagog- muzejski savetnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.