Mrkonjić prihvatio predlog taksista

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić prihvatio predlog taksista

Mrkonić pokrenuo inicijativu za izmenu Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

Ministar za infrastrkturu i energetiku Milutin Mrkonić izjavio je danas da je prihvatio predlog Sindikata taksi vozača i auto prevoznika "Nezavisnost" i pokrenuo inicijativu za izmenu Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

Mrkonjić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao da je predložio nadležnom ministarstvu da uputi predlog Vladi Srbije kojim bi se primena te uredbe odložila do kraja decembra 2012. godine.

On je obrazlažući svoj stav rekao da je pripremljen i novi predlog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju koji je dat Skupštini Srbije na usvajanje, a u čijoj su pripremi učestvovali i predstavnici taksi vozača i prevoznika.

Ministar je dodao da se očekuje da novi zakon konačno reguliše sve nedoumice u toj oblasti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.