Izvor: Blic, 28.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Sutra počinju radovi na 12 gradilišta

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je za sutra početak radova na svih 12 lokacija na putnom i železničkom Koridoru 10. Na tim gradilištima, od kojih su četiri već u funkciji, biće uposleno oko 45.000 radnika, čime će država na pravi način pokazati kako se bori protiv recesije, "koja će upravo na tom projektu biti i slomljena", rekao je Mrkonjić.

Za te radove predviđeno je 380 miliona evra, od kojih je 120 obezbeđeno iz domaćih sredstava, a 260 iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << međunarodnih kredita. Prema oceni Mrkonjića, dokaz da je taj projekat izuzetno dobar i značajan predstavlja i interesovanje međunarodnih banaka da ulažu u Koridor 10. On je najavio da bi za realizaciju tog projekta tokom godine trebalo da stigne milijardu i po evra međunarodnih kredita. "Punom parom već radimo na mostu 'Beška', na obilaznici oko Begrada, na mostu 13 kod Orlovače i na deonici dugoj 21 kilometar između Levosoja i Preševa", naglasio je Mrkonjić.

Sutra će, prema njegovim rečima, započeti izgradnja dve deonice po 10 kilometara autoputa od Horgoša i od Novog Sada, kao i osam petlji na tom putu. Radiće se i na izgradnji "Žeželjevog mosta u Novom Sadu, a započeta je i izgradnja dva tunela i nekoliko kilometara puta prema Bugarskoj granici. Na železničkom koridoru biće izgrađen deo pruge između Batajnice i Golubovaca (24 km), kao i između Jovca i Chuprije (10,5 km), sa mostom preko Morave, dužine 320 metara.

Mrkonjić je precizirao da svi ti radovi treba da budu završeni do 1. juna iduće godine, sem "Žeželjevog mosta" u Novom Sadu, koji bi trebalo da bude gotov do 2011. godine. Prema njegovim rečima, ukupno će ove godine biti urađeno 50 kilometara autoputa i započeto još toliko. On je najavio da će iduće nedelje biti raspisani tenderi za dve deonice, od Horgoša i od Novog Sada. Već se, prema njegovim rečima, radi priprema eksproprijacije za obilaznicu oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca, kao i kompletna projektna nedostajuća dokumentacija za ceo Koridor. "Do 1. juna imaćemo uređene sve projekte i izvršenu eksproprijaciju na celoj trasi", obećao je Mrkonjić i istakao da je Vlada dala saglasnost na taj program, a da je sa njim upoznata i Skupština.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Sutra počinju radovi

Izvor: B92, 28.Feb.2009

(Beta, arhiv)..Beograd, Skoplje -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je za sutra početak radova na svih 12 lokacija na putnom i železničkom Koridoru 10... Na tim gradilištima, od kojih su četiri već u funkciji, biće uposleno oko 45.000 radnika, čime će država na pravi način...

Nastavak na B92...

Počinju radovi na Koridoru 10

Izvor: RTS, 01.Mar.2009, 18:42

Od dvanaest lokacija, na putnom i železničkom Koridoru 10, radovi su danas počeli na pet lokacija. Na izgradnji tog najvažnijeg putnog pravca u Srbiji biće uposleno oko 45.000 radnika. ..Iako je nedelja, pet od 12 gradilišta na koridoru 10 počelo je da radi.  "Mostogradnja" je prva izašla na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.