Mrkonjić: Za kredit Jatu - neće biti problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Za kredit Jatu - neće biti problema

BEOGRAD - Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić ocenio je danas da bi u Srbija od proleća ove godine mogla da počne da primenjuje Sporazum o otvorenom nebu.

Mrkonjić je u intervjuu agenciji Beta kazao da je taj sporazum, "još od septembra u skupštinskoj proceduri".

"Sva dokumentacija je spremna u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, tako da ja očekujem da će sve biti spremno za mesec i po", kazao je on.

Mogu i drugi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ako prihvate našu kompaniju

Sporazumom o otvorenom nebu (ECAA) dobija se slobodan pristup vazduhoplovnom tržištu 36 zemalja potpisnica, što bi građanima Srbije donelo niže cene karata i veći izbor avioprevoznika, a zaposlenima u aviosaobraćaju više posla, ocenili su ranije u Direktoratu.

Na pitanje kada će u Srbiju moći da dođe veći broj aviokompanija koje nude jeftine karte, takozvanih "lou kost" kompanija, Mrkonjić je kazao da je Srbija otvorena za njih pod uslovom da sarađuju sa Jatom.

"To znači da treba da prihvate da putnici, ako presedaju ili idu na neku drugu destinaciju, putuju Jatovim avionima", kazao je Mrkonjić.

Kako je naveo, Vlada Srbije je Jatu dala pozajmicu od 10 miliona evra da bi mogao da nastavi da radi.

"Naša želja je da to bude preduzeće koje može samo da radi. Mi smo ubeđeni da Jat može dobro da posluje", kazao je on.

Pola za popravku - pola za otpremnine

Jat će pet miliona evra koristiti za popravku šest aviona, a pet miliona evra za otpremninu radnicima koji odluče da odu iz tog preduzeća, kazao je Mrkonjić.

On je istakao da niko neće biti otpušten iz Jata, već će odlaziti samo zaposleni koji to sami odluče, uz otpremnine od 300 evra po godini staža.

Na pitanje šta će se dogoditi ukoliko Jat ne uspe da vrati kredit države do kraja godine, on je kazao da "misli da neće biti problema".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum o otvorenom nebu od proleća

Izvor: RTS, 09.Feb.2009

Srbija bi od proleća mogla da počne da primenjuje Sporazum o otvorenom nebu, kojim se dobija slobodan pristup tržištu 36 zemalja potpisnica, najavio ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić. Naša zemlja otvorena za "lou kost" kompanije, tvrdi ministar...Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić...

Nastavak na RTS...

Mrkonjić: Sporazum o otvorenom nebu od proleća

Izvor: Blic, 09.Feb.2009

Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić ocenio je danas da bi Srbija od proleća ove godine mogla da počne da primenjuje Sporazum o otvorenom nebu.....Mrkonjić je u intervjuu agenciji Beta rekao da je taj sporazum, "još od septembra u skupštinskoj proceduri"...Sporazumom o otvorenom nebu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.