Može fijat, a stižu i naša vozila

Izvor: B92, 18.Maj.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Može fijat, a stižu i naša vozila"

Rusija bi mogla da podrži zahtev Srbije da joj se omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke "fijat", ali u okviru uzajamne kvote.

"Uzimajuci u obzir obraćanje Srbije da joj se u okviru važećeg režima slobodne trgovine omogući uvoz putničkih vozila marke “fijat”, odgovarajući ruski resori smatraju da je moguće podržati zahtev u okviru uzajamne kvote", navela je pomoćnica ruskog ministra za ekonomski razvoj Jelena Laškina u pisanoj izjavi za sajt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sputnjik Srbija.

Laškina je dodala i da realizacija zahteva Srbije traži dodatnu razradu sa državama članicama Evroazijskog saveza, podsećajući da je to pitanje izneto na razmatranje Evroazijskoj ekonomskoj komisiji.

Sputnjik podseća da je ministar privrede Srbije Željko Sertić nedavno izjavio da bi prvi kontingent "Fijatovih" vozila proizvedenih u Kragujevcu mogao da bude izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.