Možda ćemo angažovati vojsku

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 08:26

"Možda ćemo angažovati vojsku"

London -- Na stotine vojnika bi moglo da bude angažovano da snabdeva benzinske pumpe gorivom širom Velike Britanije.

Razlog je što su vozači panično pravili zalihe i došlo je do nestašice naftnih derivata, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson, preneo je "Gardijan".

Premijer će sutra okupiti ministre kako bi razgovarali o "Operaciji Eskalin" nakon što je "Britiš petroleum" priznao da je na trećini njihovih benzinskih stanica ponestalo dve vrste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << goriva, dok je Udruženje malih prodavaca goriva (PRA), koje predstavlja oko 5.500 pumpi, navelo da je 50 do 90 odsto njihovih članova prijavilo da im je nestalo goriva.

U pokušaju da izbegnu dodatno produbljivanje krize, ministri, uključujući ministra ekonomije Kvasija Kvartenga, ministra saobraćaja Granta Šapsa i ministarku unutrašnjih poslova Priti Patel, okupili su se u danas na sastanku kako bi razgovarali o mogućnostima, navodi "Gardijan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.