Izvor: B92, 06.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most na Dunavu za tri godine

Starčevo -- Most na Dunavu, između Vinče i Starčeva, biće završen u naredne tri godine, navode u Putevima Srbije.

Ipak, to nije lak posao zbog širine reke na tom mestu, izjavio je direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Branko Jocić. On je tokom posete Starčevu rekao da će taj deo poluprstena oko Beograda povezivati autoput E75 s budućim autoputom Beograd-Vršac-rumunska granica i da će biti veoma značajan za saobraćaj i privredu.

"Završetak ovog pravca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značajan je zbog rasterećenja sadašnjih saobraćajnica od teških kamiona i opasnih materija koje sada prolaze kroz Beograd, a pospešiće i spoljno-trgovinsku razmenu s Rumunijom", dodao je Jocić.

Projekat obilaznice biće predstavljen sledeće godine, a Jocić očekuje da će strane banke odobriti kredite za njenu izgradnju.

Direktor Puteva Srbije najavio je skori nastavak razgovora o radovima na autoputu Beograd-Vršac-Temišvar, za koji postoji veliko interesovanje Italije, jer u Rumuniji posluje 14.000 italijanskih preduzeća.

Italijanska vlada je donator izrade projektne dokumentacije, a Evropska agencija za rekonstrukciju daje oko šest miliona evra za taj pravac koji će put do rumunske granice skratiti za 40 kilometara, naglasio je Jocić.

Izgradnja tog puta značajna je i za domaću privredu, jer bi tako dobila kvalitetnu saobraćajnicu i prema Rusiji, a s obzirom na to da imamo povlašćeni položaj u trgovini sa tom zemljom, pruža velike mogućnosti za strana ulaganja u Srbiju, dodao je Jocić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.