Monbat spreman da počne rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monbat spreman da počne rad

INĐIJA - Kompanija Monbat spremna je da pokrene proizvodnju u fabrici za preradu starih olovnih akumulatora u Inđiji čim dobije saglasnost na studiju o proceni uticaja na životu sredinu, kazali su danas u poslovodstvu te kompanije.

"Monbat je uložio više od 11 miliona evra u izgradnju fabrike za recikliranje akumulatora u Inđiji, koja će uposliti oko 70 radnika doprineti poboljšanju ekološke slike Srbije", kazao je direktor kompanije Milan Petrović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je kazao da u Evropi trenutno postoji ukupno 11 fabrika koje poseduju najsavremeniju tehnologiju u oblasti obojene metalurgije, kao što je tehnologija koju će Monbat primenjivati u Srbiji.

Petrović je precizirao da je reč o zatvorenom tipu reciklažnog sistema, bez ispuštanja tehnoloških voda.

To tehnološko rešenje odgovara preporukama Evropske komisije koje se definišu kroz direktivu za sprečavanje i kontrolu zagađivanja (IPPC) kao najbolje u metalurgiji obojenih metala i najbolja dostupne tehnike u sekundarnoj metalurgiji olova, istakao je Milan Petrović.

Kompanija Monbat je podnela pokrajinskom Sekretarijatu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj u Novom Sadu zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja fabrike na životnu sredinu čije je razmatranje predviđeno za narednu sedmicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.