Momirović u Pekingu potpisao Memorandum o razumevanju čime formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 14:32

Momirović u Pekingu potpisao Memorandum o razumevanju čime formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine (FOTO)

Ministar Momirović je takođe i napomenuo da je jedan od glavnih zadataka u narednom periodu realizacija Sporazuma o slobodnoj trgovini

Ministar trgovine Tomislav Momirović, izjavio je danas nakon što je u Pekingu, sa ministrom trgovine NR Kine Vang Ventaom potpisao Memorandum o razumevanju kojim i formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine, da su ekonomski odnosi između Srbije i NR Kine su na izuzetno visokom nivou.

- Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je još jedan korak, veliki korak, kako bi dodatno ojačali našu ekonomiju - rekao je ministar Momirović i dodao da je pre deset godina izvoz u NR Kinu iznosio 6 miliona dolara, a prošle godine iznosio je 1,3 milijarde dolara što potvrđuje činjenicu da smo zajedničkim snagama napravili ogroman uspeh i dodatno uspeli da razvijemo naše ekonomske odnose.

čime će naše kompanije dobiti nove šanse na tržištu Kine, a sa druge strane i kineske kompanije napraviće još veće uspehe u Srbiji.

- Očekujemo sledeće godine, kada ovaj sporazum stupi na snagu, da će naš izvoz premašiti iznos od dve milijarde dolara što će biti pravi uspeh - zaključio je ministar Momirović.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju kojim i formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine, ministar trgovine Tomislav Momirović ujedno je i završio trodnevnu posetu NR Kini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbija i Kina potpisale Memorandum o razumevanju čime počinju pregovori o slobodnoj trgovini

Izvor: Beta, 12.Apr.2023

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas u Pekingu Memorandum o razumevanju čime formalno počinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Кine."Ovo je još jedan korak, veliki korak, kako bi dodatno ojačali našu ekonomiju. Ekonomski odnosi između Srbije i Кine su...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.