Momirović: Završna faza projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2022, 17:10

Momirović: "Završna faza projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde" (FOTO)

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović zahvalio se ministru Momiroviću i Vladi Srbije i rekao da će se izgradnjom kanalizacione mreže rešiti višedecenijski problem u ovoj opštini. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem prisustvovao početku radova na izgradnji više od 47 kilometara nove kanalizacione mreže u ovoj opštini, sa dva postrojenja za prečišćavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otpadnih voda.

- Realizacijom ovog projekta rešićemo jedno ozbiljno pitanje u ovoj opštini, i to nije jedini projekat koji Vlada Republike Srbije ovde investira - izjavio je ministar Momirović. On je naglasio da se još jedan važan projekat za ovaj deo Srbije nalazi pred realizacijom.

- U završnoj smo fazi projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde. Maksimalno smo posvećeni tom projektu i ta dva velika grada u Vojvodini moramo da spojimo sa Koridorom 10, kao i sve lokalne samouprave na trasi od Novog Bečeja, Bečeja, Kule. Nekako su ti gradovi i te lokalne samouprave kaskale sa investicijama, sa otvaranjem novih firmi i fabrika, a preduslov za to su novi i kvalitetni putevi. Očekujemo da ćemo u narednih par meseci krenuti sa izgradnjom te saobraćajnice i da ćemo u naredne četiri godine povezati Sombor i Kikindu najkvalitetnijom putnom infrastrukturom koja će biti na nivou najviših evropskih standarda - rekao je ministar Momirović.

U opštini Novi Bečej u okviru projekta Čista Srbija biće izgrađeno 47.580,28 metara kanalizacije mreže i dva postrojenja (Novi Bečej i Novo Miloševo) za preradu otpadnih voda koja će obuhvatiti 17.000 stanovnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Radovi na deonici Novi Beograd - autoput Miloš Veliki i na -10 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 11:31

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji gradske saobraćajnice od Novog Beograda do autoputa "Miloš Veliki" kod petlje Surčin, na delu gde se podiže most preko glavnog kanala melioracionog sistema Galovica i istakao da radovi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.