Momirović: Važno je da nastavimo da jačamo partnerstvo sa Kinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 15:08

Momirović: Važno je da nastavimo da jačamo partnerstvo sa Kinom

Tokom današnje radne posete NR Kini, ministar Momirović obišao je i jednu od najvećih kompanija na svetu "Alibaba" u gradu Hangdžou.

Intenzivnom trgovinskom saradnjom sa Kinom i kineskim kompanijama  izvoz robe iz Srbije, u narednom periodu, biće dodatno uvećan, a svedoci smo da se izvoz povećava iz godine u godinu, pa je tako u 2022. godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon radnog sastanka sa gradonačelnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grada Ningbo-a Tang Feifanom, kao i sa ostalim zvaničnicima Gradske vlade grada Ningbo-a, tokom zvanične posete NR Kini.

 - Luka Ningbo je jedna od najprometnijih luka na svetu preko koje se 95% proizvoda iz Srbije uvozi u Kinu i siguran sam da će potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini doprineti da Srbija dodatno proširi trgovinske odnose sa ovim gradom i kompanijama koje u njemu posluju - istakao je ministar Momirović.

 Ministar Momirović je pre održanog sastanka posetio industrijski park "Future Park", u vlasništvu kompanije CCCC sa kojom će se u Beogradu graditi najmoderniji načno-tehnološki park "Mihajlo Pupin".

- Realizacijom projekta kakav je naučno-tehnološki park “Mihajlo Pupin” privućićemo nove investicije iz Kine što će generisati nova radna mesta i nove prihode za našu državu. Radimo na tome da budući industrijski park u Beogradu postane moderan hab koji će privući svetske IT kompanije, farmaceutsku industriju, druge visokotehnološke kompanije, ali i talente i naučnu zajednicu iz celog regiona - podvukao je ministar Momirović.

- Oni prolaze kroz velike unutrašnje transformacije, a kada ih završe Srbija ih čeka. Srbija je zemlja koja je lansirala jednu veliku inicijativu kao što je Otvoreni Balkan i ako žele da se šire na Balkanu, očekujemo da dođu u Srbiju - zaključio je Momirović i dodao da bez obzira na veliki rast naše trgovinske razmene sa Kinom, očekuje da će izvoz narednih godina rasti i dostići iznos od 2 milijarde evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Momirović: Važno je da nastavimo da jačamo partnerstvo sa Kinom

Izvor: Blic, 11.Apr.2023

- Intenzivnom trgovinskom saradnjom sa Kinom i kineskim kompanijama izvoz robe iz Srbije, u narednom periodu, biće dodatno uvećan. Svedoci smo da se izvoz povećava iz godine u godinu, pa je tako u 2022. godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.