Momirović: Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi 

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 13:13

Momirović: Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi 

Značajan skup za Srbiju

"Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima potpisane Sporazume o slobodnoj trgovini sa Kinom, Evroazijskom zonom i Turskom, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, kao i preferencijalni aranžman sa SAD, Australijom, Japanom i zato je najatraktivnija zemlja za privlačenje stranih kompanija i investicija", izjavio je ministar Tomislav Momirović obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Abu Dabiju.

- Naš osnovni cilj je da u 2027. godini prosečna plata bude 1400 evra, prosečna penzija 650 evra i da nastavimo sa ravnomernim regionalnim razvojem. To možemo uraditi samo ako nastavimo sa odgovornim i hrabrim odlukama koje će doprineti rastu standarda građana i atraktivnosti naše zemlje u svetu. Naš cilj je da u 2024. godini imamo rekordan nivo stranih investicija veći od 4,5 milijardi evra, a borićemo se da ta brojka bude veća od 5 milijardi - rekao je ministar Momirović.

Momirović je obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije istakao da zbog svojih građana Srbija mora da izbegne recesiju koja pogađa Zapadnu Evropu i nastavi dinamičan ekonomski razvoj.

- Sve predispozicije za to imamo – kvalitetnu radnu snagu, odličnu geografsku poziciju, kao i razvijenu infrastrukturu - zaključio je Momirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.