Izvor: RTS, 12.Sep.2022, 15:25

Momirović: Cilj je da za godinu dana bude završen auto-put od Rume do Šapca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je, prilikom obilaska radova na izgradnji petlje "Hrtkovci" na trasi budućeg auto-puta, da je cilj da u septembru iduće godine bude završen i pušten u saobraćaj ceo auto-put od Rume do Šapca.
Tomislav Momirović je ocenio da je to strateški važan infrastrukturni projekat u tom delu Srbije, i jedan od deset projekata auto-puteva i brzih saobraćajnica koji se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << realizuju bez prekida, saopštilo je resorno Ministarstvo. 

To je, istakao je, i najbolji pokazatelj da će se održati ekonomski rast i za lokalne samouprave obezbediti nova perspektiva i još bolji uslovi za kompanije, radnike i za sve građane.
"Naš cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo auto-puta koji će spojiti Rumu i Šabac, da otvorimo fantastičan most na Savi za sve Šapčane, ali i za sve ostale građane, i uprkos činjenici da je u Evropi rat, kada energetska kriza razdire ceo stari kontinent mi uspevamo da očuvamo investicije, radna mesta i održimo nisku cenu energenata za naše građane", poručio je Momirović.
Radove na izgradnji petlje "Hrtkovci" s ministrom Momirovićem obišli su i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, kao i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić.
"Svi radovi i sve aktivnosti se odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, i trenutno je na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica uposleno oko 460 radnika sa oko 350 jedinica mehanizacije, dok se najintezivnije aktivnosti izvode na deonici autoputa Ruma–Šabac", rekao je Aleksandar Antić.
Aleksandar Pajić je istakao da će izgradnjom te moderne saobraćajnice biti ispunjen višedecenijski san građana Šapca da se povežu sa Beogradom i Novim Sadom i budu čvorište Zapadne Srbije kada je reč o putnoj infrastrukturi.
Ukupna dužina deonice je oko 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a deonice Šabac–Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice je oko 55 kilometara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.