Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih turističkih sela na svetu u 2021. godini

Izvor: Beta, 02.Dec.2021, 17:58

Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih turističkih sela na svetu u 2021. godini

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić učestvovala je danas na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) u Madridu, u okviru koje je Mokroj Gori dodeljena nagrada "Najbolje turističko selo"."Mokra Gora u Srbiji je sa razlogom proglašena za jedno od najboljih turističkih sela 2021. godine u svetu. Svetska turistička organizacija prepoznala je Mokru Goru kao izuzetan primer ruralne destinacije sa ogromnim potencijalom za unapredjenje seoskog turizma. To je turističko selo koje neguje kulturu i čuva tradiciju, slavi raznolikost, pruža mogućnosti za razvoj održivog turizma i čuva biodiverzitet", rekla je Matić, saopštio je njen kabinetOna je dodala da je Mokra Gora selo koje je dočekalo svoj ,"novi život" u 21. veku i da zahvaljujući jedinstvenoj Šarganskoj osmici, kao i gradu Mećavnik - Drvengrad, predstavlja turističku atrakciju u Zapadnoj Srbiji koju godišnje poseti veliki broj turista iz zemlje i sveta.Matić je istakla da Srbija ostvaruje odličnu saradnju sa Svetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih nacija, koja se ogleda u aktivnom učešću u radu njenih tela, kao i programima i projektima Organizacije i zahvalila se svima koji su glasali za Srbiju i Mokru Goru.Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija predstavlja najvažnije globalno telo za medjunarodni turizam, a zasedanje Generalne skupštine ove organizacije bila ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih turističkih sela na svetu u 2021.

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2021

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić učestvovala je na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) u Madridu, u okviru koje je Mokroj Gori dodeljena nagrada "Najbolje turističko selo".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.