Izvor: Beta, 23.Feb.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće pronaći rešenje za Južni tok

BEOGRAD, 23. februara 2014. (Beta) - Zamenik direktora Sekretarijata Energetske zajednice jugoistočne Evrope Dirk Bušle izjavio je u nedelju da je moguće pronaći rešenje za uklapanje gasovoda Južni tok u evropsko zakonodavstvo.

Bušle je za portal Euraktiv (www.euractiv.rs) i agenciju Beta rekao da postoji mogućnost koja proističe iz sistema evropskih propisa, a podrazumeva izuzimanje iz procedure, kroz koje je na primer prošao Transjadranski gasovod (TAP), ali da je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << uzeti u obzir i širu, političku sliku.

"Južni tok je projekat koji je u interesu mnogih zemalja. Ranije se o njemu govorilo iz ugla obezbedjivanja stabilnosti snabdevanja, a u ova teška vremena je možda najvažniji iz perspektive ulaganja. U Energetskoj zajednici ga pozdravljamo pre svega zbog izgradnje infrastrukture", naglasio je Bušle.

Na pitanje da li ima naznaka sa ruske strane da su spremni na ustupke i kompromis, on je rekao da je formirana radna gurpa u kojoj Energetska zajednice ne učestvuje, tako da ne može da govori o tome kakvi će biti rezultati.

"Očigledno, tu je sada reč koliko o propisima toliko o politici. Politički mora da se sagleda šira slika", rekao je Bušle.

On je dodao da ako to bude racionalan dijalog, zasnovan na tome kako da se projekat, odnosno medjuvladin okvir, prilagodi tako da se uklopi i u evropske propise, onda će morati da dodje do izvesnih izmene medjuvladinih sporazuma koje treba da budu bazirane na jednom modelu za sve zemlje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Moguće rešenje za Južni tok"

Izvor: B92, 23.Feb.2014

Beograd -- Moguće je pronaći rešenje za uklapanje Južnog toka u zakonodavstvo EU, kaže zamenik direktora Sekretarijata Energetske zajednice jugoistočne Evrope Dirk Bušle...Bušle je za portal Euraktiv (www.euractiv.rs) i agenciju Beta rekao da postoji mogućnost koja proističe iz sistema evropskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.