Izvor: KreditniCentar.rs, 26.Nov.2011, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće pojeftinjenje slatkiša

BEOGRAD - Cene slatkiša u Srbiji u narednom periodu mogle bi da budu niže zbog pojeftinjenja brašna i šećera, ističu u konditorskoj industriji.'Sigurno je da se stvaraju uslovi da svako od proizvođača preispita svoje cene na domaćem tržištu i vidi da li ima prostora za njihovu korekciju', rekao je za Tanjug predsednik Grupacije proizvođača konditorskih proizvoda u Privrednoj komori Srbije (PKS) Miroljub Aleksić.


On je dodao da je, zahvaljući inicijativi i realnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << politici Ministarstva za trgovinu i poljoprivredu, pojeftinilo brašno i šećer što otvara mogućnost i za snižavanje cena konditorskih proizvoda.
Aleksić je objasnio da sećer učestvuje u strukturi proizvoda količinski od 15 do 45 odsto, a u strukturi cene kao jeftinija sirovina još u manjem procentu.
'Ako uzmemo da je pojeftinio šećer za 20 procenata, to se reflektuje u zavisnosti od učešća i vrste proizvoda, u rasponu od dva do sedam odsto', dodao je on.
Aleksić je ipak podsetio da svi proizvođaci imaju zalihe i još uvek koriste šećer koji su nabavljali po mnogo višim cenama od sadašnjih dok i ostali inputi proizvodnje stalno rastu.
Vlada Srbije je 4. novembra donela odluku da Republička direkcija za robne rezerve interventno proda do 3.000 tona belog šećera mesečno u naredna dva meseca, i to po maloprodajnoj ceni do 95 dinara po kilogramu.
Izvor: novosti.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.