Izvor: B92, 08.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moguće nove restriktivne mere"

Novi Sad -- Jelašić najavio nove restriktivne mere ako banke nastave sa prekomernim davanjem gotovinskih i potrošačkih kredita na duži rok.

"Narodna banka Srbije je krajem avgusta propisala da se gotovinski krediti mogu davati na najduže dve godine, ali postoji opasnost da se takve keš pozajmice preliju u namenske potrošačke kredite, koji bi se otplaćivali 10, pa i više godina", rekao je guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić na konferenciji u Nezavisnom društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinara Vojvodine.

Prema njegovim rečima, uslediće "moralno ubeđivanje" bankara da ograniče i otežaju uslove za odobravanje kredita, ali ako to ne urodi plodom NBS će preduzeti sve što je u njenoj moći da se inflacija drži u zacrtanim okvirima.

"Jedna od mogućih mera bi bila i odobravanje pozajmica samo na onaj iznos zarada na koje se plaća porez", rekao je Jelašić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.