Moguće dodatno pojeftinjenje goriva u FBiH

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće dodatno pojeftinjenje goriva u FBiH

SARAJEVO - Dodatno pojeftinjenje u Federaciji BiH moguće je uskoro s obzirom da cijene nafte na svjetskom tržištu padaju, potvrđeno je Feni u Ministarstvu trgovine FBiH iako ističu da je nemoguće prognozirati sa sigurnošću.

Navode da je trend smanjenja cijena naftnih derivata za pet feninga na benzinskim pumpama u Federaciji BiH nastavljen i ovoj sedmici.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da nije riječ o dodatnom sniženju već samo o smanjenju cijena distributera koji to nisu učinili među prvima tokom vikenda, a budući da u Federaciji BiH ima oko 640 benzinskih pumpi proces promjene cijena traje oko dvije sedmice.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.