Moguća blokada pruge u Kraljevu

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća blokada pruge u Kraljevu

Kraljevo -- Predsednik Štrajkačkog odbora radnika kraljevačke Fabrike vagona Nenad Terzić najavio je za sutra mogućnost blokade pruge kod Starog groblja.

"Radnici će se sutra prvo okupiti ispred kapije fabrike od šest do 6.30 sati ujutro, posle čega će najverovatnije uslediti blokada pružnog prelaza kod Starog groblja, kojom vozovi iz pravca Kragujevca, saobraćaju prema Kosovu", izjavio je Terzić.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 18 i 20 zarada, overu zdravstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << knjižica i povezivanje radnog staža za poslednje tri godine.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, na čelu sa direktorom Zoranom Bogdanovićem, juče je podneo ostavku.

Terzić je naveo da je ostavka menadžmenta usledila posle sponatanog okupljanja radnika u krugu fabrike, zbog nezvanične informacije da bi Fabrika vagona, koja je u fazi restrukturiranja, mogla da ode u stečaj.

"Inicijalna kapisla za okupljanje u krugu fabrike je bila informacija da su predstavnici firme za koju radimo jedan veliki vagon za vuču uglja, bili u fabrici prošlog četvrtka i petka kako bi popisali ono što je njihovo. Spontano se okupilo više od 300 radnika, posle čega su na sednici Nadzornog odbora svi direktori podneli ostavke", objasnio je Terzić.

On je naveo da je Štrajkački odbor predložio da zastupnica kapitala Fabrike vagona Marija Savković preuzme vođenje fabrike do stabilizacije sutuacije, istovremeno zahtevajući da se preispita dosadasnje poslovanje.

"Zahtevamo da naležni organi ispitaju poslovanje fabrike pod rukovodstvom i bišeg i sadašnjeg menadžmenta, uz izvinjenje svim sugrađanima zbog svih dosadašnjih blokada ulica i saobraćajnica, ali posle osam meseci štrajka mi više ne možemo da čekamo", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike vagona.

Fabriku vagona koja broji 800 zaposlenih radnika 2006. godine privatizovala je ukrajinska firma Azov Impeks, sa kojom je početkom 2010. godine Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o prodaji zbog nepoštovanja dogovorenih obaveza.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štrajkači Fabrike vagona najavili mogućnost blokade pruge

Izvor: Blic, 09.Feb.2014

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika kraljevačke Fabrike vagona Nenad Terzić najavio je za sutra mogućnost blokade pruge kod Starog groblja od strane radnika te fabrike...“Radnici će se sutra prvo okupiti ispred kapije fabrike od šest do 6.30 sati ujutro, posle čega će najverovatnije uslediti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.