Izvor: Blic, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć štrajk u prosveti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije za početak septembra najavljuje štrajk, ako vlada Srbije ne odobri povećanje plata nenastavnom osoblju.

Prema rečima predsednika sindikata vojvođanskih prosvetnih radnika Miodraga Protića, koje prenosi Radio 021, u protekle tri godine za ovu kategoriju zaposlenih nije bilo nikakvih povećanja plate.

„Spremačica zarađuje u proseku 12.000 dinara mesečno i to dobija u dva navrata. To znači da ne može da uzme nijedan pristojan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kredit, pa se pitamo sa kojim novcem da školuje decu, da kupi nove udžbenike”, rekao je Protić.

Sa zahtevom za povećanje plata sindikat se već obraćao nadležnima na republičkom nivou, ali je ministarstvo finansija odbilo ovaj zahtev.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.