Moćni ruski bankar NA ČELU novog Agrokora?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni ruski bankar NA ČELU novog Agrokora?!

Vanredni poverenik Fabris Peruško kandidat je za izvršnog člana Upravnog odbora

 Savetnik Uprave Sberbanke i njen "čovek za Agrokor" Maksim Poletajev najizgledniji je kandidat za predsednika Upravnog odbora Fortenova grupe, što je novo ime pod kojim će od 1. aprila poslovati kompanija Agrokor, prenosi portal index.hr.

Odluka o imenovanju Poletajeva trebalo bi da bude potvrđena na prvoj sednici Skupštine akcionara, u kojoj je oko 400 Agrokorovih kreditora, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u vesti.

U vezi s novom korporativnom strukturom upravljanja, najavljuje se da će Upravni odbor imati ukupno devet članova, a grupa će imati tri izvršna direktora.

@Sberbank 1st Deputy Chairman, Maxim Poletaev says further financing of Agrokor concern will depend on level of cooperation. #CroatiaToday pic.twitter.com/N1swq3WrrZ

— The Voice of Croatia (@VoiceofCroatia) May 29, 2017

.

Peruško je predložen i za glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.