Izvor: Blic, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Mobilkom' platio evro više

'Mobilkom' platio evro više

Na tenderu Republičke agencije za telekomunikacije licencu za trećeg operatera u Srbiji dobio je 'Mobilkom Austrija' za 320 miliona i jedan evro. Oni su jedini dali ponudu koja je za jedan evro prešla minimalnu ponuda koja je, po uslovima konkursa, iznosila 320 miliona evra.

Licenca je dobijena na deset godina, a po isteku tog roka, automatski se produžava na još deset godina. 'Mobilkom' će u naredne tri godine uložiti 600 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra, a do kraja 2007. otvoriće oko 300 radnih mesta i izdvojiti preko 100 miliona evra.

Dubravka Jusić, portparol generalnog direktora 'Mobilkoma', kaže da još ne mogu da govore o konkretnim planovima kako će osvojiti srpsko tržište pored dva postojeća operatera 'Telekoma' i 'Telenora', kao ni koji će brojevi biti u opticaju, ali tvrdi da će se već od proleća osetiti prednosti njihovog dolaska na tržište Srbije.

Novi operater u Srbiji pridružiće se ostalim članicama 'Mobilkom Austrija grupe', koja već uspešno posluje u Hrvatskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Lihtenštajnu i Austriji. U 2005. godini 'Mobilkom Austrija grupa' zabeležila je dobit od oko dva i po miliona evra i zaposlila oko 6.000 ljudi.

Potpisivanje ugovora sa Republičkom agencijom za telekomunikacije očekuje se u decembru, a u roku od šest meseci 'Mobilkom' mora početi sa radom.

N. Korlat

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.