Izvor: B92, 09.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mobilkom Austrija" nezadovoljan

Podgorica -- Predsednik "Mobilkoma Austrija", kaže da je ponuda te kompanije za kupovinu 51 odsto akcija crnogorskog "Telekoma" najbolja.

Boris Nemšić je obrazložio da je ponuda austrijske kompanije najbolja, jer je utemeljena na dugoročnom ulaganju, što ključno za Crnu Goru i što garantuje razvoj telekomunikacija, kao i drugih privrednih grana.

"Stabilnost i razvoj se ne održava jednokratnim plaćanjem, pa onda radite kako hoćete, već je nužno da znate kakvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćete strategijom postići rast i koja ćete sredstva u to uložiti. Po tome, naš poslovni plan koji smo ponudili na tenderu sigurno je najbolji jer omogućuje dugoročnu stabilnost i poslovanja i radnih mesta", kazao je za Nemšić za podgoričke "Vijesti".

Međutim, tenderska komisija rangirala je ponudu "Mobilkoma" kao četvrtu, sa 73 poena, čime su šanse ove kompanije da postane kupac "Telekoma" male. Naime, prvorangirani je mađarski "MATAV" sa 88,8 poena, a slede ga "Telekom Slovenija" sa 82,18 i "Telekom Srbija" sa 80,5 bodova. Austrijanci su za akcije "Telekoma" ponudili 87 miliona evra, a prvorangirani "MATAV" čak 114 miliona. "Mobilkom" je, međutim, ponudio veće investicije od mađarske kompanije, za oko 20 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.