Mladi egzistenciju obezbeđuju na njivama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi egzistenciju obezbeđuju na njivama

U opštini Blace na jugu Srbije, poslednjih nekoliko godina, poljoprivredna proizvodnja postala je najčešće zanimanje. Blace je poznato po kvalitetnim šljivama ali i dobrom mleku. Među proizvođačima je sve više mladih.

Marko Spasić se poljoprivredom bavi od rođenja. Kada je sa 25 godina dobio nagradu kao najbolji mladi poljoprivrednik doneo je odluku da se orijentiše na proizvodnju šljiva.

Samo dve godine stariji Nebojša Veirijević sa bratom Vladanom krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je putem organske proizvodnje. Oni su mladi ljudi koji su želei da kako kažu budu sami svoji gazde i da rade posao od koga mogu da žive.

Prvi put ove godine opština Blace u saradnji sa fondacijom Ana i Vlade Divac dodelila je podsticajna sredstva za mlade poljoprivrednike u maksimalnom iznosu od 180 hiljada dinara.

Novca je bilo samo za njih dvadesetak a projekata višestruko više. U Blacu u šali kažu . poljoprivreda je u modi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mladi egzistenciju obezbeđuju na njivama

Izvor: OkRadio.rs, 13.Okt.2015

U opštini Blace na jugu Srbije, poslednjih nekoliko godina, poljoprivredna proizvodnja postala je najčešće zanimanje. Blace je poznato po kvalitetnim šljivama ali i dobrom mleku. Među proizvođačima je sve više mladih. Marko Spasić se poljoprivredom bavi od rođenja. Kada je sa 25...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.