Izvor: B92, 05.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting i kontramiting "C marketa"

Beograd -- Dve sukobljene grupe bivših i sadašnjih radnika "C marketa" razišle su se u petak predveče bez incidenata.

U centru Beograda ponovo miting i kontramiting. Naime, dve sukobljene grupe bivših i sadašnjih radnika "C Marketa" okupile su se ispred Vlade Srbije. Grupu od oko 500 radnika i uprave "C Marketa" i grupu od oko 200 malih akcionara razdvajao je kordon od oko 100 policajaca koji su sprečili direktan kontakt dve grupe, pa nije došlo do fizičkih, već samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verbalnih incidenata.

Najpre su se okupili mali akcionari, mahom penzineri i bivši radnici, koji traže da Trgovinski sud ukine odluku o zabrani prodaje njihovih akcija. Noseći transparente "Radulović ekstraprofiter", "Lopovi ne mogu u Evropu", "Kljajeviću, sudi po pravdi", mali akcionari rekli su da je prodaja akcija zabranjena, jer je to u interesu generalnog direktora "C marketa" Slobodana Radulovića.

Na nekoliko metara od njih bili su radnici koji pružaju podršku Slobodanu Raduloviću. Oni su nosili transparente "'C market' je naš", "'C market' odlučuje o sebi", "Dosta sa špekulantima, mi hoćemo da radimo", radnici "C marketa".

Predsednik upravnog odbora C marketa Milivoje Belić tražio je da radnike i upravu primi Miroljub Labus, s obzirom da je juče, u četvrtak, primio delagaciju malih akcionara: "Ko želi da kupi "C Market" mora se obratiti menadžmentu firme i razgovarati sa nama, ostalim strukturama u "C Marketu". Pravo da vam kažem, sve što se dešava koči razvoj i rad "C Marketa". Da je bilo sreće da nismo trgovali sa akcijama narednih pet godina, da se poveća kapital firme".

Nakon nekoliko sati, protest dveju strana je okonačan bez incidenata, a nijednu od njih nije primio niko iz Vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.