Izvor: Beta, 02.Mar.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF s delegacijom Srbije

BEOGRAD, 2. marta 2014. (Beta) - Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) u ponedeljak će početi zvanične razgovore sa delegacijom Srbije koju će predvoditi ministar finansija u ostavci Lazar Krstić.

Predstavnici MMF, na čelu sa Žužanom Murgasovom, borave u Beogradu od 26. februara, a planirano je da poseta traje do 13. marta.

Do sada su razgovori vodjeni na nivou tehničke misije koja je sagladavala stanje u srpskim finansijama, pre svega u budžetu i javnom sektoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Vlada Srbije u tehničkom manadatu spremna je da počne razgovore o sklapanju novog aranžmana sa MMF-om iz predostrožnosti, bez povlačenja novca, ali eventualni pregovori o tom aranžamanu mogli bi da počnu tek posle formiranja nove vlade, nakon prevremenih parlamentranih izbora 16. marta.

Ocekuje se da će glavni uslov za sklapanje aranžmana biti postizanje ušteda u budžetu i dalje smanjenje javnog sektora u Srbiji.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Počeli zvanični razgovori misije MMF s delegacijom Srbije

Izvor: Beta, 03.Mar.2014, 10:49

BEOGRAD, 3. marta 2014. (Beta) - Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je u ponedeljak u Beogradu zvanične razgovore s delegacijom Srbije koju predvode ministar finansija u ostavci Lazar Krstić i guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković...Predstavnici MMF-a, na čelu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.