Misija MMF-a u Makedoniji

Izvor: B92, 09.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a u Makedoniji

Skoplje -- Misija MMF-a boravi do 14. maja u Makedoniji s ciljem da se upozna sa ekonomskim pokazateljima i antikriznim merama koje je pripremila makedonska vlada.

Delegaciju predvodi novi šef misije MMF-a za Makedoniju Ves Mek Gru, navode makedonski sajtovi i podsećaju da je vlada paket antikriznih mera već predstavila na prolećnom skupu MMF-a i Svetske banke u aprilu.

Fond je pokazao spremnost da sarađuje sa vladom, ali makedonski zvaničnici ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im aranžman sa tom međunarodnom finansijskom institucijom za sada nije neophodan, s tim što ne odbijaju mogućnost da se MMF-u naknadno obrate za finansijsku pomoć.

Makedonija može trenutno da povuče sredstva u iznosu od 100 miliona dolara od MMF-a bez dodatnog, novog, aranžmana sa tom institucijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.