Misija MMF-a sutra počinje reviziju aranžmana sa Srbijom

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a sutra počinje reviziju aranžmana sa Srbijom

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda počeće sutra prvu reviziju stend-baj aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom, vrednog 1,1 milijardu evra, kazali su u Kancelariji Fonda u Beogradu.

Kako su agenciji Beta kazali u Kancelariji MMF-a, misija fonda koju će predvoditi zamenik direktora evropskog odeljenja Juha Kahkonen, sutra će početi tenički deo razogovra sa prestavicima Srbija, a zvanični razgovori počeće sledeće sedmice.

Ključni uslov za pozitivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ocenu prve rezivije kreditnog aranžmana biće budžet Srbije za 2012. godinu i usklađenost budžata sa fiskalnim pravilima, kazali su u MMF-u.

Kako su istakli u MMF-u, predstavnici Fonda će tokom revizije proceniti i ekonomski razvoj i perspektive Srbij i razgovarati o primeni fiskalne, monetarne i strukturne politike. Misija MMF-a će u Srbiji boraviti do 15. novembra.

Izvršni odbor direktora MMF-a odobrio je Srbiji 29. septembra aranžman iz predostrožnosti u vrednosti od 1,1 miljardu evra u trajanju 18 meseci.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.