Misija MMF: U narednoj godini za Srbiju prioritet strukturne reforme

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Okt.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF: U narednoj godini za Srbiju prioritet strukturne reforme

BEOGRAD - Strukturne reforme su za Srbiju prioritet u narednoj godini, ocenjeno je danas na sastanku premijerke Ana Brnabić sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda Jamesom Roofom.

Razgovarali su o prvim rezultatima sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi podržanog Instrumentom za koordinaciju politike (The Policy Coordination Instrument).

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, pohvalio makroekonomske rezultate Srbije.

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP-a i smanjenje učešće javnog duga u BDP-u, istakao je Roof i dodao da je odlična vest i to što je revidirana stopa privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodaje se da je Roof pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019. godini.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini.

Premijerka je ocenila da je, u cilju ostvarivanja očekivanog rasta, važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu, i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.