Mirović obišao radove u Šidu: Ovo će omogućiti dalji privredni razvoj opštine Šid

Izvor: BKTV News, 11.Sep.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović obišao radove u Šidu: Ovo će omogućiti dalji privredni razvoj opštine Šid

Investicije!

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas industrijsku zonu Adaševci u Šidu, gde su u toku radovi prve faze izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od 784 metra, koja će omogućiti pristup radnoj zoni i dalji privredni razvoj opštine Šid.

Mirović je novinarima po obilasku rekao da će izgradnjom industrijske zone na važnoj lokaciji tačnije auto-putu, na nekoliko kilometara od granice sa Hrvatskom, Šid imati mogućnost da privlači >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << domaće i strane investitore, što će, kaže, rezultirati povećanjem broja zaposlenih.

"Ovo je 11. industrijska poslovna zona u koju je Pokrajinska vlada uložila svoja sredstva u proteklih godinu dana. Nastavićemo da investitamo u industrijske zone, jer se pokazalo na primerima Kikinde, Bačke Topole, Stare Pazove, da kada imate konkretan proizvod koji možete da ponudite onda možete da privučete investitore i da ostvarite glavni cilj, a to je povećanje broja zaposlenih, pa i povećanje zarada", rekao je Mirović.

Kako je istakao, to je ključ za budućnost razvoja svake opštine pa i opštine Šid.

Mirović je rekao da se radovi odvijaju u predviđenim rokovima i da će Šid uskoro imati šta da ponudi, te da se za godinu, dve očekujue fabrike na tom mestu.

"Opština Šid će imati lokacije koje će moći da nudi domaćim i stranim investitorima i uspećemo, čini mi se, da u budućnosti sa novim pogonima, novim fabrikama smanjimo broj nezaposlenih u Šidu", rekao je Mirović.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Simenović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Pokrajinska vlada prepoznala potencijal šidske opštine, poručivši da će se zahvaljujući tome stopa nezaposlenosti, u ovoj opštini, drastično smanjiti. Sada iznosi preko 10 odsto.

Prva faza izgradnje pristupne saobraćajnice omogućiće izgradnju ostalih infrastrukturnih objekata na ovom potezu kao i prilaz budućim korisnicima radne zone Adaševci.

Ovaj projekat, čija ukupna vrednost iznosi oko 33 miliona dinara, zajednički finansiraju AP Vojvodina i opština Šid.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.