Mirović: Iz budžeta pokrajine 8 mlrd. za ratare

Izvor: B92, 18.Dec.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Iz budžeta pokrajine 8 mlrd. za ratare

Novi Sad -- Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović izjavio je da će iz budžeta AP Vojvodine za 2017. godinu za oblast poljoprivrede biti izdvojeno osam milijardi dinara.

Mirović je tokom uručenja ugovora o sufinasiranju projekata izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata sa lokalnim samoupravama u Vojvodini, rekao da to znači da će u 2017. u poljoprivredu biti uloženo vše sredstava nego u 2016. godini.

Prema njegovim rečima, povećanje sredstava će se odnositi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na skoro sve segmente poljoprivredne proizvodnje, a kao primer naveo je ulaganja u vodne objekte i objekte i sisteme za navodnjavanje u koje će biti uloženo 11 odsto sredstava više nu odnosu na predhodnu godinu.

Povećanje će biti i u oblasti šumarstva za šta je u budžetu za narednu godinu, o kome će Skupština Vojvodine raspravljati 20. decembra, predviđeno 261,8 miliona dinara.

"Na nama je da u saradnji sa lokalnim samoupravama i kompanijama koje će biti angažovane na realizaciji investicija opravdamo to povećanje sredstava i pokažemo da smo uspešni", rekao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuk Radojević rekao je da današnjeg potpisivanja ugovora ne bi ni bilo da aktuelna Pokrajinska vlada uštedama nije uspela da obezbedi 280 miliona dinara za tu namenu.

Na Konkurs za sufinasiranje izgradnje i rekokonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije stiglo je ukupno više od 70 zahteva, a ukupan iznos zahtevanih sredstava premašivao je milijardu dinara, rekao je Radojević.

"Posle pažljivog razmatranja svih pristiglih prijava na konkurs odlučeno je da se potpišu ugovori sa 13 jedinica lokalne samouprave za sufinansiranje vodnih objekata u javnoj svojini ukupne vrednosti 147.836.539 dinara i sa 14 jedinica lokalne samouprave za objekte fekalne kanalizacije u ukupnom iznosu 141.151.968 dinara", rekao je Radojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.