Mirabank u martu počinje sa radom

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirabank u martu počinje sa radom

Izvršni odbor Narodne banke Srbije je danas dao dozvolu za rad banci koja će poslovati pod imenom „Mirabank, akcionarsko društvo, Beograd“, čime je završena druga faza u postupku osnivanja ove banke.

To je prva grinfild investicija u bankarskom sektoru Srbije od 2008. godine. Ova banka u vlasništvu Royal grupe, čije je sedište u Abu Dabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Rok od 30 dana

Nakon dobijanja dozvole za rad banke, osnivač je dužan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da u roku od 30 dana održi osnivačku skupštine banke, na kojoj se donosi statut banke, biraju predsednik i članovi Upravnog i Izvršnog odbora banke, usvajaju program aktivnosti i poslovna politika i donosi odluka o prvom izdavanju akcija.

Očekuje se da banka otpočne redovno poslovanje do kraja marta 2015. godine.

- Royal grupa je, inače, jedna od najvećih kompanija i investicionih holdinga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prisutna u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike. Čini je oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća i zapošljava preko 15.000 zaposlenih na međunarodnom nivou, kaže se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Ova grupa ulaže u različite privredne i javne subjekte u sektorima koji uključuju finansije, proizvodnju, nepokretnosti, ugostiteljstvo, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, tehnologiju i medije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NBS dala dozvolu za rad Mirabank

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) je danas dao dozvolu za rad banci koja će poslovati pod imenom "Mirabank, akcionarsko društvo, Beograd", u vlasništvu pravnog lica koje je deo međunarodnog konglomerata poznatog kao Royal grupa, čije je sedište u Abu Dabiju...Kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.