Ministri otvorili Izložbu u mitrovačkom KP zavodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri otvorili Izložbu u mitrovačkom KP zavodu

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorili su danas dvodnevnu izložbu domaće poljoprivredne mehanizacije u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, na kojoj su predstavljene i poljoprivredne mašine koje se proizvode u tom zavodu.

Kuburović istakla je da je izložba još jedan pokazatelj da je KPZ u Sremskoj Mitrovici u potpunosti proizvodno orjentisan i da može da stane rame uz rame sa drugim proizvođačima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je Nedimović najavio da će država podržati proizvodnju domaće mehanizacije, kao i da se radi na rešavanju problema velikih subjekata u tom sistemu, poput IMT i IMR.

"Zavod je na vreme prepoznao značaj poljoprivrede i davno se na tržištu pozicionirao svojim, sada već svuda prepoznatljivim proizvodima poput Dubravinih prikolica i drljača. Ovi proizvodi Zavoda nisu samo poznati na domaćim prostorima, već i u regionu, a uskoro će biti prisutni i na tržištu EU", naglasila je Kuburović, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Prema njenim rečima, ukupni prihodi te ustanove u poslednje tri godine rastu, u 2014. godini iznosili su skoro 280 miliona dinara, a u 2016. godini preko 344 miliona dinara.

Velika pažnja, kako je naglasila, posvećuje se programima tretmana i postupanju sa osuđenim licima, koji mogu da završe obuke za zanate i da završe osnovnu i srednju školu, bez navođenja podataka da je diploma stečena tokom izdržavanja kazne.

Nedimović je naglasio da je izložba još jedan pokušaj da se izdigne poljoprivredna mehanizacija Srbije na mesto koje joj pripada, naročito ako se ima u vidu da se u toj grani industrije u poslednjih 20-30 godina beleži stagnacija i oseka i da postoji ozbiljan problem u pogledu proizvodnje traktora i druge mehanizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izložba poljoprivredne mahanizacije u KPZ Sremska Mitrovica

Izvor: RTS, 02.Sep.2017

Ministri pravde i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Nela Kuburović i Branislav Nedimović otvorili su dvodnevnu izložbu domaće poljoprivredne mehanizacije u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici. . Na izložbi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.