Ministarstvo turizma usred sezone najavilo nove namete

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jul.2018, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo turizma usred sezone najavilo nove namete

ZAGREB - U samoj špici turističke sezone hladan tuš iz Ministarstva turizma dolazi za sve iznajmljivače apartmana i hotelijere. Kako se predlaže, od sljedeće godine boravišne pristojbe poskupljuju za 25 posto.

Skuplje boravišne pristojbe zadat će glavobolju i brojnim hotelijerima, koji se ovakvom prijedlogu protive. Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, kaže:

"Neovisno o tome što se boravišna pristojba iskazuje izdvojeno na računima, ona u konačnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << smanjuje konkurentnost i to se mora reflektirati i na cijenama".

Iz Ministarstva turizma uvjeravaju da razloga za paniku nema. Državni tajnik Tonči Glavina kaže:

"Mi smo po našim iznosima boravišne pristojbe još uvijek - i nakon ovog povećanja koje predlažemo - jedna od najjeftinijih i najkonkurentnijih zemalja. Dakle, konkurentnost hrvatskog turizma se u tom dijelu neće poremetiti".

Što će s novcem - u Ministarstvu su već odlučili.

"Značajnije ćemo ulagati u infrastrukturu, odnosno u promociju, svjetsku promociju, koja nam je na današnjem tržištu više nego potrebna", kaže Glavina.

Novi namet neće obuhvatiti kampove gdje bi boravišna pristojba trebala ostati ista, a neće se mijenjati ni pristojba za vlasnike kuća ili stanova za odmor, piše Dnevnik.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.