Ministarstvo trgovine: Kupili smo više vozila manje vrijednosti

Izvor: Capital.ba, 10.Avg.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo trgovine: Kupili smo više vozila manje vrijednosti

BANJALUKA – Ministarstvo trgovine i turizma RS saopštilo je danas da je u proteklom periodu kupilo više vozila čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM, a ne dva luskuzna automobila. U Ministarstvu su naveli da su na osnovu zadnjeg tendera kupili jedno teretno vozilo vrijedno 48.326 KM i jedan putnički automobil vrijedan 46.374 KM, a koji su namijenjeni za Ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata. Prije ovog, kako navode, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je tokom juna kupio tri automobila za 114.262 KM. CAPITAL je juče na osnovu obavještenja o dodjeli ugovora dostpunom na Portalu javnih nabavki BiH objavio da ministar Gluhaković kupuje još jedno skupocjeno vozilo vrijedno 95.000 KM, podsjećajući da je prij mjesec dana kupio i automobil od oko 115.000 KM. „Nabavka koja je navedena u tekstu u iznosu od 80.940 KM i okarakterisana kao kupovina ”još jedne luksuzne limuzine” odnosi se na nabavku jednog teretnog (Reno Trafik, vrijednost 48.326 KM) i jednog putničkog automobila (Reno Talisman, vrijednost 46.374 KM) namijenjenih za Ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata koje opslužuju od Istočnog Sarajeva do Banjaluke. U tekstu se pominje i da je ministar Predrag Gluhaković mjesec dana ranije kupio luksuzni automobil vrijedan skoro 115.000 KM, te nabrajaju automobili i postojeći vozni park koje ministar koristi, što je u potpunosti netačno. Naime, ministar je tokom juna (putem javnih nabavki i u skladu sa Zaključkom Vlade RS) kupio tri automobila za naznačeni iznos od 114.262 KM, tačnije Škodu Superb (vrijednost 57.262 KM) i dvije Škode Rapid (vrijednost 57.000 KM)“, kazali su u Ministarstvu reagujući na pisanje CAPITAL-a. Dodali su da je istovremeno putem javne licitacije prodata Škoda Oktavija, a Audi A6 je u procesu prodaje, kao vozila koja su korišćena deset godina i čije održavanje iziskuje velike troškove.   CAPITAL: M.Č.  

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo trgovine i turizma RS demantuje navode o kupovini luksuznih automobila

Izvor: Blic, 10.Avg.2017

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske saopštilo je danas da je u proteklom periodu kupilo više vozila manje vrednosti, a ne luksuzne automobile kao što to navode pojedini mediji...Demantujući navode portala "Kapital" o nabavci luksuznih vozila i ukazujući da se nizom neistinitih informacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.