Ministarstvo saobraćaja još nema informacije o dolasku Ubera

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2020, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo saobraćaja još nema informacije o dolasku Ubera

BEOGRAD - Nova aplikacija za prevoz putnika "GO mobile" ili "Povezi me", koja se ove nedelje pojavila u Srbiji, taksiste nije iznenadila. 

Kažu da platforma koja poziva putnike da se "brže, bolje i jeftinije" prevezu do željene destinacije, a svakog ko hoće da vozi za njih, da lako zaradi, nema nikakve veze sa Uberom i da neko pokušava da "lovi u mutnom". Iz nadležnog Ministarstva saobraćaja kažu da nemaju nikakve informacije o dolasku bilo koje nove kompanije koja bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bavila takvom vrstom pružanja usluga kao što je Uber.

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Stojanović kaže za Novosti da Ministarstvo nema nikakvih saznanja u vezi sa dolaskom Ubera i da je poslednji kontakt sa predstavnicima te kompanije lično imao pre tri godine kada je razgovarao sa njihovim predstavnicima za Jugoistočnu Evropu.

Stojanović navodi da nijedna kompanija koja se bavi delatnošću transporta nema obavezu da se prijavljuje Ministarstvu, ali da ukoliko želi da se bavi prevozom putnika mora da podnese zahtev za licencu.

- U Nemačkoj i Engleskoj donete su prve sudske presude koje zabranjuju poslovanje Ubera u Londonu i u sedam nemačkih gradova. Verujem da će i u Srbiji svaki tako detektovan nelegalan način obavljanja prevoza dobiti svoj sudski epilog - kaže Stojanović.

Boško Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore kaže da aplikacija nema veze sa Uberom i da je neko iskoristio samo ime.

- Osim CarGo, u gradu postoji još pet-šest aplikacija za prevoz koje funkcionišu i pokušavaju da opstanu na sve načine - tvrdi Vukojević.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.