Ministarstvo pravi energetski portal na bazi AI: Zahteve će primati robot

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 11:59

Ministarstvo pravi energetski portal na bazi AI: Zahteve će primati robot

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je tender za izgradu energetskog portala.

Procenjena vrednost posla je 280 miliona dinara.

Kako je navedeno u pozivu, predmet nabavke je projektovanje, razvoj i implementacija sveobuhvatnog informacionog sistema za vođenje svih postupaka iz oblasti geologije i rudarstva, kao i subvencionisanja građana iz oblasti energetske efikasnosti, automatizacija poslovnih procesa svih sektora tog ministarstva uz pomoć primene modernih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacionih tehnologija i veštačke inteligencije.

U tehničkoj dokumentaciji navedeno je da će implementacija ovog softverskog rešenja omogućiti Ministarstvu rudarstva i energetike da unapredi svoju uslugu prema građanima i industriji, promoviše energetsku efikasnost, da podstiče održivu proizvodnju energije, i olakša administrativne procese.

Sistem treba da unapredi i sposobnost da se efikasno i efektivno upravlja svim energetskim programima.

Tender je otvoren do 12. marta do 11 časova, a kriterijumi za dodelu ugovora su stručne reference kadrova i cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.