Izvor: B92, 23.Feb.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo upozorilo klaničare

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede upozorava predstavnike klanične industrije da je svaki dogovor oko cene tovljenih svinja i kršenje tržišnih principa protivzakonito.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede se navodi da je, na danas održanom sastanku, predstavnicima klanične industrije saopšteno da će to Ministarstvo pažljivo pratiti kretanje cena u regionu i neće dozvoliti da cene na domaćem tržištu budu niže od realnih.

Kako se podseća, Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poljoprivrede je uputilo zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije da utvrdi da li postoji monopol na tržištu u vezi sa cenom tovljenika.

Cene tovnih svinja poslednjih dana pale su ispod 100 dinara za kilogram, a prema računici poljoprivrednika, ta cena ne pokriva njihove troškove.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede razgovarali su i sa predstavnicima Direkcije za robne rezerve, koji su pozvali sve poljoprivredne proizvođače da svoje tovljenike zamene po najpovoljnijem paritetu za merkantilni kukuruz i na takav način zanove proizvodnju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo poljoprivrede upozorilo klaničare

Izvor: S media, 23.Feb.2010

Ministarstvo poljoprivrede upozorilo je danas najveće predstavnike klanične industrije da je svaki dogovor oko cene tovljenih svinja i kršenje tržišnih principa protivzakonito. ..U saopštenju Ministarstva poljoprivrede se navodi da je, na danas održanom sastanku, predstavnicima klanične industrije...

Nastavak na S media...

Ministarstvo poljoprivrede upozorava klaničare

Izvor: EMportal, 23.Feb.2010

Ministarstvo poljoprivrede upozorilo danas najveće predstavnike klanične industrije da je svaki dogovor oko cene tovljenih svinja kršenje tržišnih principa i protivzakonito.

Nastavak na EMportal...

Protivzakonito obaranje cene tovljenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2010

BEOGRAD - Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održali su danas sastanak sa najvećim klaničarima, na kome su ih upozorili da je svaki dogovor oko cene tovljenika i kršenje tržišnih principa protivzakonito..."Ministarstvo će pažljivo pratiti kretanje cena u regionu i neće dozvoliti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.