Ministarstvo poljoprivrede otvara svoja vrata

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 15:13

Ministarstvo poljoprivrede otvara svoja vrata

U ponedeljak će biti otvorena vrata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poziva sve poljoprivredne proizvođače da dođu u ponedeljak, od 11 časova, na otvoren i konstruktivan razgovor o poboljšanju položaja poljoprivrednika u ovoj i narednim godinama.

Pozvani su svi koji smatraju da država i pored svega što je uradila za bolji položaj poljoprivrednika tokom 2023. godine, nije ispunila neku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačku Sporazuma potpisanog u maju sa sedam udruženja poljoprivrednika ili obezbedila obećano, navedeno je na sajtu ministarstva.

Vrata ministarstva će biti otvorena za sve poljoprivredne proizvođače koji žele iskreno da doprinesu boljim uslovima poljoprivrednika sa ciljem zajedničkog rešavanja svih izazova i problema sa kojima se suočavaju poljoprivrednici širom Evrope usled nepovoljnih globalnih prilika, poručuju iz ministarstva.

"Dobrobit i najbolji uslovi poslovanja poljoprivrednika naš su jedini zajednički cilj, stoga Ministarstvo poljoprivrede iskazuje spremnost na otvoreni razgovor i smatra da se jedino dijalogom i razmenom mišljenja može doći do pronalaženja rešenja", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, pojedinci koji i pored otvorenog poziva na razgovor potraže pomoć na ulici, zapravo nisu zainteresovani za opštu dobrobit poljoprivrednika, već su politički motivisani.

Ministarstvo na čelu sa ministarkom Jelenom Tanasković osuđuje svaku vrstu političkih manipulacija u oblasti poljoprivrede i apeluje na sve vredne i dobronamerne poljoprivrednike da ne podležu jeftinim političkim trikovima.

"Uvek smo bili tu za Vas i rešavali svaki pojedinačni problem kao Vaš glas u izvršnoj vlasti", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.