Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo poljoprivrede nema još informaciju da su nektarine vraćene iz Rusije

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, do sada nije dobila informaciju od Federalne službe za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije o tome da su zaražene nektarine vraćene iz te zemlje u Srbiju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

- Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, za sada nema informaciju da je navedena pošiljka presretnuta zbog utvrđenog prisustva nekog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štetnog organizma niti je ta pošiljka došla kao vraćena na naš granični prelaz - navodi se u pisanom odgovoru ministarstva.

Mediji su prethodnih dana preneli da je skoro 19 tona zaraženih nektarina vraćeno u Srbiju iz ruske crnomorske luke Novorosijsk.

Navodi se da je pri kontroli nektarina otkriven "zapadni kalifornijski cvetni trips", koji spada u insekte zbog čijeg prisustva se po ruskim zakonima nalaže mera karantina robe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Rusi vratili nektarine? Nas nisu obavestili"

Izvor: B92, 24.Avg.2016

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede nije dobilo informaciju iz Rusije da o tome da su zaražene nektarine vraćene iz te zemlje u Srbiju, kažu u Ministarstvu..."Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, za sada nema informaciju da je navedena pošiljka presretnuta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.