Ministarstvo poljoprivrede: Prijave za pomoć u otkupu mleka

Izvor: Beta, 22.Maj.2023, 12:18

Ministarstvo poljoprivrede: Prijave za pomoć u otkupu mleka

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije pozvalo je danas poljoprivrednike kojima su mlekare otkazale otkup mleka da se jave kako bi im pomogli.Poljoprivrednici mogu da se prijave na brojeve 011/302 01 00, 011/302 01 01 i 011/302 01 18."Sve prijave biće evidentirane i intenzivno će se raditi na rešavanju tog pitanja i pronalaženja rešenja za plasman njihovog proizvoda", navodi se u saopštenju.Mlekare su pojedinim farmama otkazale otkup mleka sa obrazloženjem da je na tržištu višak mleka.Višak mleka je, kako tvrde proizvođači, posledica velikog uvoza te namirnice.Sporazumom koji su danas u Vladi Srbije potpisali predstavnici udruženja poljoprivrednika koji su pet dana protestvali i blokirali saobraćaj u više mesta u Srbiji predviđeno je, pored povećanja subvencija, da resorno ministarstvo pronađe rešenje za otkup mleka proizvođačima kojima je otkup otkazan.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorene prijave za pomoć u otkupu mleka

Izvor: Danas, 22.Maj.2023

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije pozvalo je danas poljoprivrednike kojima su mlekare otkazale otkup mleka da se jave za pomoć.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.