Ministarstvo odbrane demantuje da Krušik izvozi oružje u Jemen

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane demantuje da Krušik izvozi oružje u Jemen

Beograd -- Ministarstvo odbrane negiralo je tvrdnje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće "Krušik" izvozi naoružanje i vojnu opremu Jemenu.

Kako se navodi u saopštenju takve navode nazvalo "zlonamernim i netačnim".

"Ovakvi navodi neodgovornih političara nisu samo zlonamerni već i nanose direktnu štetu svim zaposlenima u Odbrambenoj industriji Srbije, lažima joj narušavajući izvozne potencijale", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je navelo da učestvuje u procesu kontrole izvoza naoružanja i vojne opreme i robe dvostruke namene kao jedno od četiri ministarstva i organa državne uprave koje daje svoju saglasnost na pojedinačni zahtev za izdavanje dozvole za izvoz, u skladu sa svojim nadležnostima.

"Naglašavamo da je Srbija, prema kriterijumima transparentnosti u izvozu naoružanja i vojne opreme, već nekoliko godina medju prvih pet država u svetu rangiranih na listi Barometar transparentnosti koju objavljuje organizacija 'Small arms survey' sa sedištem u Ženevi", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane poziva neodgovorne političare koji suprotno podacima referentnih svetskih organizacija iznose neistine radi sticanja najjeftinijih političkih poena, da sa time prestanu jer nanose štetu građanima Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.